Beemster Polder Partij
Een dijk van een partij!

 

Verkiezingskrant '18

Archief

 
 

Beemster Polder Partij draagt Barbara Jonk voor
als nieuwe wethouder

De fractie van de Beemster Polder Partij zal in de raadsvergadering van 6 september 2016 mevrouw B.A.C. (Barbara) Jonk-de Lange voordragen voor de benoeming tot wethouder van de gemeente Beemster.
Mevrouw Jonk zal wethouder Han Hefting opvolgen, die op 1 september 2016 - na 10 jaar - stopt als wethouder om zich te kunnen vestigen als zelfstandig adviseur.
Barbara Jonk is sinds 2014 raadslid voor de Beemster Polder Partij en daarvoor, vanaf 2010, commissielid voor deze partij. Zij is 41 jaar, getrouwd, woonachtig te Zuidoostbeemster en werkzaam als doktersassistente.

Fractievoorzitter Nico de Lange is blij met de keuze: ‘Barbara is getogen in Beemster en heeft een sterke band met het maatschappelijk leven in onze gemeente. Als commissielid en daarna raadslid heeft zij zich sterk gemaakt voor het uitdragen van wat wij belangrijk vinden voor de gemeente en haar inwoners.
Barbara Jonk is ook heel enthousiast: “Ik heb veel zin om te beginnen en dank de partij voor het vertrouwen in mij.”

Beemster heeft 3 wethouders. Naast wethouder Han Hefting zijn dit wethouder Dick Butter voor de VVD en wethouder Aagje Zeeman voor het CDA. Na de benoeming van Barbara Jonk neemt het college een besluit over de nieuwe portefeuilleverdeling.

Door benoeming van mevrouw Jonk ontstaat een vacature in de gemeenteraad. Voor de invulling hiervan wordt de voorgeschreven benoemingsprocedure gevolgd.