Beemster Polder Partij
Een dijk van een partij!

 

Nieuwsbrieven 2019
 
Stem op 18 maart op Rona Uitentuis

Beste Beemsterlingen,

Op 18 maart mogen we weer naar de stembus, dit keer voor de samenstelling van de Provinciale Staten. Hoewel wij als partij niet altijd even enthousiast zijn over deze bestuurslaag vinden we wel dat we ons als Beemster moeten laten horen.
De provincie heeft namelijk een steeds grotere rol als het gaat om het landelijk gebied: het platteland.
De gemeente, en de gemeenteraad, heeft daardoor te maken met meer en meer bemoeienis vanuit het provinciehuis in Haarlem. Terwijl wij onze zaken hier prima in orde hebben! Daarom vinden wij het belangrijk dat de provincie blijft bij zijn kerntaken en geen te grote broek aantrekt.
Als kleine zelfstandige gemeente is het niet altijd makkelijk om met het beleid ‘uit Haarlem’ om te gaan. We merken meer en meer dat het beleid is gebaseerd op een stedelijk beeld, vaak overdreven romantisch en met een angst voor innovatie en ontwikkeling. Hier lopen we toch echt niet meer op klompen en onze boeren werken niet met paard en wagen! Beemster is een mooie polder waarbij ontwikkelingen goed worden afgewogen, kijk maar naar de nieuwbouw van CONO. Dat kunnen we heel goed zelf.
In de praktijk komt het er op neer dat er een  groep stedelingen uit de regio Amsterdam/Haarlem beslist over het landelijk gebied boven het Noordzeekanaal tot en met Texel. Dit vinden wij niet kloppen, deze balans is scheef. Inlevingsvermogen en up-to-date informatie over onze problemen en de manier waarop wij onze boterham verdienen is helaas niet op peil.
Wij zijn trots op het feit dat ons voormalig BPP raadslid Rona Uitentuis kandidaat is voor de Provinciale Staten. Haar ervaring uit de vorige bestuursperiode neemt ze mee om te strijden voor de belangen van Beemster. Als geen ander weet ze wat er aan schort: wat we nodig hebben om als gemeente onszelf te kunnen blijven zonder overbodige bemoeienis. Beemster moet een fijne plek blijven om te wonen en te werken, geen museum!
Helaas is de 16e plek van Rona niet direct verkiesbaar. Wij hopen dat Rona genoeg voorkeursstemmen haalt om het platteland in het algemeen, en Beemster in het bijzonder te vertegenwoordigen, doet u mee? Laat ze in Haarlem nog wat opsteken van deze jonge ondernemer met boerenverstand! Lijst 1, nummer 16.