Beemster Polder Partij
Een dijk van een partij!

 

Verkiezingskrant '18

Archief

 


Aanbeveling nieuwe burgemeester Beemster
(persbericht Gemeente Beemster)

In een extra raadsvergadering heeft de gemeenteraad op 20 januari 2015 op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten mevrouw A.J.M. (Joyce) van Beek voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Beemster. De gemeenteraad omschrijft haar als een verbindende persoonlijkheid met een sterke overredingskracht en als een prima netwerker. Van Beek is resultaat gericht en heeft grote sociale vaardigheden.
Van Beek (45 jaar, geboren te Amsterdam en woonachtig te Leusden) is in de gemeente Leusden 8 jaar wethouder geweest voor het CDA (vanaf 2006) en daarvoor 4 jaar raadslid.

Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies daarover van de commissaris van de Koning, doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Streven is dat mevrouw Van Beek medio april 2015 kan worden geïnstalleerd tot burgemeester van Beemster.
De burgemeestersvacature ontstond omdat de huidig burgemeester, de heer H.N.G. Brinkman, kenbaar heeft gemaakt af te zien van een nieuwe ambtsperiode.
Voor de vacature hebben 37 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt.