Beemster Polder Partij
Een dijk van een partij!

 

Verkiezingskrant '18

Archief

 
Welkom in de Beemster

Westbeemster, 25 februari 2010

De Beemster Polder Partij zat het verschrikkelijk hoog, dat na acht jaar praten en binnen een termijn van twee VVD wethouders er nog steeds bij de invalswegen van de Beemster geen borden met 'Welkom in de Gemeente Beemster' zijn geplaatst.

Daarom heeft de partij zelf het initiatief ter hand genomen om een bord te vervaardigen en dat symbolisch te plaatsen op het kruispunt van de Westdijk met de Schermerhornerweg.

Op het bord is het echte ouderwetse wapen van de Beemster met de robuuste bruine koe afgebeeld in plaats van het nieuwe gemeentewapen. Het toont wel aan, dat de BPP maar heel weinig enthousiasme voor het daarop geportretteerde exemplaar kan opbrengen.

Waar het voor alle Beemsterlingen een uitgemaakte zaak is, dat de hele Beemster wordt omarmd door de Ringdijk, is dat voor passanten en bezoekers toch niet helemaal duidelijk. Zo vonden fractievoorzitter Nico de Lange en raadslid Leo Schagen, dat het ontbreken van de gebiedsborden leidt tot ongewenste onzekerheid waar de automobilist mee te kampen heeft als hij zomaar onverwacht de Beemster binnenrijdt en nergens heeft kunnen constateren of hij ook wel degelijk in onze mooie polder is beland.

Inmiddels is er kans dat de borden in het kader van 'Uit, in 't Land van Leeghwater' er eindelijk gaan komen. Het gaat om een stuk of zeven borden bij alle Provinciale invalswegen onder meer bij Purmerend, Oosthuizen, Avenhorn, Schermer en De Rijp.

Omhoog